Rekenen voor alle kinderen begrijpelijk maken

Rekenen Primair onderwijs

Het primair onderwijs legt de basis voor de verdere schoolloopbaan van leerlingen. Optellen en aftrekken, vermenigvuldigen en delen – alle basisrekenvaardigheden komen aan bod. Toch komen veel leerlingen het voortgezet onderwijs binnen met een rekenachterstand. 

Een belangrijke oorzaak daarvan is een gebrek aan continuïteit. Als leerlingen bijvoorbeeld hebben leren rekenen met breuken en er daarna een tijdje niet actief mee bezig zijn, verliezen ze de vaardigheid. Blijven oefenen is dus belangrijk, zodat leerlingen hun vaardigheden steeds verder ontwikkelen.

Basisschool Groep 7

Verdieping

In groep 7 verdiepen leerlingen de rekenvaardigheden die ze in groep 1 tot en met 6 hebben ontwikkeld. Ze gaan aan de slag met vraagstukken die ingewikkelder worden.

Basisschool groep 8

Automatiseren

Groep 8 bereidt de leerlingen voor op het voortgezet onderwijs. Het doel is dat de basisrekenvaardigheden automatismen worden, zodat leerlingen ze gemakkelijk kunnen inzetten bij verschillende vakken op de middelbare school.

Voor docenten

VR inzetten naast lespakket

Oefenen in het basisonderwijs gebeurt vaak met werkbladen, maar het risico bestaat dat leerlingen die saai gaan vinden en hun motivatie verliezen. Sommige leerlingen krijgen zelfs een hekel aan rekenen. 

VRonderwijs zet virtual reality (VR) in om oefenen superleuk te maken. Anders dan bijvoorbeeld spelletjes op een tablet hebben leerlingen thuis geen VR-games. Dat maakt spelenderwijs je rekenvaardigheden oefenen in VR spannend en avontuurlijk. VRonderwijs is zo nieuw en bijzonder, dat leerlingen er zelf mee aan de slag willen. Voor groep 7 en 8 is het VR-spel Rekenkubus beschikbaar.

Start vandaag nog

Probeer het gewoon eens

Ervaar onze Virtual reality oplossing en zet de eerste stap naar een betere rekenvaardigheid.